Lokaal een incassobureau inschakelen

Veel bedrijven doen op landelijk niveau zaken. Ze hebben dus te maken met klanten door het hele land verspreid. Bijvoorbeeld klanten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam & in Brabant. Veel bedrijven krijgen te maken met debiteuren (klanten) die de rekeningen niet betalen. Dit komt steeds vaker voor. Of het nu de laksheid van mensen is, of dat het door de crisis komt is niet helemaal duidelijk. Maar dat veel mensen hun rekeningen niet op tijd betalen is een feit.

Incasso uitbesteden

Nu wordt hiervoor vaak een extern bedrijf ingeschakeld wat de rekeningen gaat invorderen. In veel gevallen gaat het hier om een incassobureau. Het bedrijf dat een rekening te vorderen heeft draagt dit over en de incasso specialisten gaan aan de slag. Soms is het verstandig om hier een landelijk opererend incassobureau voor in te schakelen, soms kiezen bedrijven voor een lokaal incassobureau in Den Haag. De lokale optie kan voordelen bieden. Sommige debiteuren praten liever met iemand uit de lokale omgeving. Het kan in bepaalde gevallen dus in uw voordeel werken om met een lokaal bedrijf in zee te gaan.

Hoe gaat het incassobureau te werk?

De bedrijven hebben vaak hun eigen ontwikkelde methodes om het geld zo snel mogelijk te incasseren. Maar toch is er een globale methode hoe het ongeveer zal verlopen. Zodra u een openstaande factuur heeft draagt u deze over aan het incassobureau. Vervolgens begint het proces om uw rekening betaald te krijgen. Vaak wordt dit gedaan door brieven te sturen of door telefoontjes te plegen. Doordat een externe partij zich ermee gaan bemoeien worden de facturen vaak sneller betaald. Mensen vinden het over het algemeen niet prettig om een incassobureau op hun nek te hebben. Zodra de rekening betaald wordt krijgt u het geld doorgestort op uw rekening. Ook is er de optie om een deurwaarder in te schakelen. Daarmee heeft u meerdere mogelijkheden voor het incasseren van de rekening. Vaak kan het incassobureau u hierbij begeleiden.